Tieto skvelé lievance som vyskúšal už niekoľko rokov dozadu a veľmi mi chutili. Sú vhodné ako predtréningové jedlo, pretože dodajú dostatočné množstvo bielkovín a komplexných sacharidov. Okrem toho sú veľmi jednoduché a nepotrebujete byť žiaden Jamie Olivier aby ste ich zvládli aj keď ste kuchár amatér.
Ingrediencie:
- 1 balenie syra cottage / 250g. hrudkového tvarohu
- 1 šálka mlieka
- 3 šálky celozrnnej múky
- 2 vaječné bielka
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 1 šálka boroviek (alebo iného čerstvého či sušeného ovocia)
- Malé množstvo rastlinného oleja na namazanie lievancovej panvice
Postup:
V stredne veľkej nádobe zmiešame syr (alebo tvaroh) s mliekom a múkou na jemné cesto. Do inej nádoby vlejeme vaječné bielky a vymiešame z nich jemný sneh. Sneh vmiešame do nádoby so syrom (tvarohom) a pridáme citrónovú šťavu a ovocie. Lyžicou nanášame pripravené cesto na rozpálenú panvicu a tvoríme lievance. Opekáme z oboch strán do svetlo-hnedého sfarbenia.
Jedna porcia obsahuje:
307 Kcal, 22 g. bielkovín, 48 g. sacharidov, cca 3 gramy tuku.
Borci ktorí sú v objemovej alebo silovej fáze a nemusia hľadieť na kalórie si môžu lievance osladiť vanilkovým cukrom, stéviou alebo ochuteným proteínovým práškom.