Starý dobrý ryžový nákyp, na aký sa pamätám ešte z čias základnej školy mi vždy priniesol úsmev na perách. Toto jedlo bolo moje obľúbené a hoci som mal už odmalička radšej mäso, ryžovým nákypom som nikdy nepohrdol. Teraz som však tento recept povýšil na ďalší level a pridaním tvarohu kulturistom po ťažkom tréningu prinesie množstvo kvalitných bielkovín ale aj sacharidov.
Ingrediencie:
- 150 g. ryže
- 500 ml. mlieka
- 2 lyžice práškového cukru
- 2 celé vajcia
- 250 g. jemného tvarohu
- vanilkový cukor, citrónová šťava, sušené hrozienka, čerstvé alebo kompótové ovocie, štipka soli, maslo
Postup:
- Ryžu si uvaríme spoločne s mliekom a štipkou soli a necháme ju mierne vychladnúť.
- Vajcia vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom a následne do nich pridáme tvaroh.
- Vmiešame ryžu do vymiešaných vajec a pridáme hrozienka.
- Na vrch pridáme ušľahaný sneh z vaječných bielok
- Celú zmes vložíme do zapekacej misy a upečieme pri 170 stupňoch doružova (cca 15 minút)
Jednoduché, rýchle a výdatné. Dobrú chuť po ťažkom tréningu.